Past exhibitions

Past exhibitions

Del 15 juny al 9 d'octubre de 2016

 

El 3 de juny de 1950 l’expedició francesa encapçalada per Maurice Herzog va assolir l’Annapurna, el primer cim de més de 8.000 metres conquerit mai per l’home. 15 anys més tard es publicava en català l’àlbum Tintin al Tibet, considerat per molts el millor treball d’Hergé, dibuixant i guionista.

L’exposició recorda la conquesta del cim, així com les successives expedicions catalanes els anys 1974, 1984 i 1987, i acosta les dues històries, una real i l’altra imaginada. Ambdues palesen l’amistat i la convicció en l’assoliment d’un somni i l’alternança entre l’esperança i la desesperació. Amistat, afany de superació, esforç, lleialtat, solidaritat, són valors que l’exposició posa en relleu.

Més informació >> 

 

Beyond the Tropics és la tercera i última fase del projecte Sobre paradoxes democràtiques i presenta el treball resultant de dotze artistes que, des de geografies diferents, reflexionen sobre les desigualtats socials, polítiques i econòmiques. La mostra es presenta com a conclusió oberta, sorgida a partir de les itineràncies pel continent americà de les dues primeres fases Hic et Nunc i Ibi et Nunc

L’exposició presenta treballs i artistes nous, atenent a l’evolució d’alguns dels plantejaments inicials. És per aquest motiu que Beyond the Tropics és pensada com una acció discursiva, possible només després d’haver mostrat, intercanviat i ampliat mirades i reflexions. Tots els artistes pertanyen i viuen a països reconeguts en democràcia però, tal com sabem, aquest estat no és garantia de cap benestar o dret fonamental. Els dotze treballs escollits proposen i denuncien de forma clara i directa; fan ús de la seva essència política per fer denúncia mitjançant la seva pràctica artística.

Més informació >


El amor y el matrimonio no siempre han ido de la mano, el matrimonio a menudo ha sido una cuestión de interés. Y si bien en todas las culturas existe la institución del matrimonio, su sentido ha sido muy diferente a lo largo del tiempo.

 

Más información >>


 

Cada any, al Pirineu, és tradició fer córrer les falles, els haros i els brandons en agraïment per les collites rebudes i per espantar els mals esperits. La UNESCO ha declarat aquesta tradició Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Entrada gratuïta

 


 

Tot treballant els conceptes clau de pensament, història, futur, generació de coneixement, recerca, educació, comunicació, informació, compromís i valors, l’exposició vol contribuir a reafirmar el poder de l’ésser humà com a criatura intel·ligent, pel seu instint crític i esbrinador i per la seva apetència per conèixer.

La mostra vol presentar la Universitat de Barcelona, coorganitzadora de l’exposició, com a paradigma del centre del saber i com a exemple simbòlic del coneixement, destacant per ser una de les poques institucions acadèmiques que custodia i conserva un ric fons patrimonial.

Més informació >>

Entrada gratuïta 

 

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el museu presenta la instal·lació temporal ‘Dones que parlen de dones’ dins la seva exposició permanent.

A través de la vida i els escrits de 16 dones de diferents èpoques, la instal·lació vol donar visibilitat de manera simbòlica a totes les dones que, al llarg de la història, han lluitat, reivindicat i treballat per defensar la figura femenina dins la societat.

Qui són les 'Dones que parlen de dones'? Coneix-les >>


|  1  |  2  |  Segents
  Baixar
ImprimirPujar