Next exhibitions

Next exhibitions

De juny a novembre de 2016

 

Organitzada en col·laboració amb el Conseil des Comunautés Marroccaines à l’Exterieur (CME), l’exposició vol convidar a la descoberta de la història i la cultura del Marroc i del seu ric patrimoni cultural material i immaterial. En ella s’hi exposaran documents històrics, objectes d’artesania, vestits i joies tradicionals de les diverses regions del Marroc, dins el marc d’una museografia evocadora dels paisatges i les ciutats d’aquest país i de la seva gent.

Alhora ens presentarà qui són, de on vénen, com viuen, què pensen i què senten les persones d’origen marroquí establertes a Catalunya. La mostra ens acostarà a la vida i a la realitat d’aquest col·lectiu a través de documents gràfics, testimonis orals i objectes personals cedits per alguns d’ells, que resumeixen la seva memòria i el seu periple vital.


De juny a setembre de 2016

 

El 2 de juny de 1960 l’expedició francesa encapçalada per Maurice Herzog va assolir l’Annapurna, el primer cim de més de 8.000 metres conquerit mai per l’home. 15 anys més tard es publicava en català l’àlbum Tintin al Tibet, considerat per molts el millor treball d’Hergé, dibuixant i guionista.

L’exposició recorda la conquesta del cim, així com les successives expedicions catalanes els anys 1974, 1984 i 1987, i acosta les dues històries, una real i l’altra imaginada. Ambdues palesen l’amistat i la convicció en l’assoliment d’un somni i l’alternança entre l’esperança i la desesperació. Amistat, afany de superació, esforç, lleialtat, solidaritat, són valors que l’exposició posa en relleu.


D’octubre de 2016 a febrer de 2017

 

La insurrecció armada de Franco es va produir i va triomfar gràcies, en part,  a l'ajuda material i ideològica d'Itàlia i Alemanya. I el que va ocórrer a Espanya va repercutir en els escacs geopolítics europeus en els anys immediatament posteriors. En el 80è aniversari de l’inici de la guerra civil, aprofundim en les relacions entre Itàlia i Espanya entre el 18 juliol de 1936 i la retirada l’any 1939 del Corpo Truppe Volonatire (CTV), força italiana de combat de soldats enviats per la Itàlia feixista de Benito Mussolini.

A través de les imatges procedents de l’Arxiu Provincial de Bolzano, l’exposició pretén involucrar a les noves generacions en la recuperació de la memòria històrica per aprendre a valorar en la seva dimensió ètica i històrica el significat d'un esdeveniment del passat recent tan traumàtic com aquest.


Del 15 de gener al 15 de juny de 2017

 

El tema dels templers ha captivat l’interès i la imaginació de diverses generacions. Novel·les i llegendes han col·laborat a alimentar un mite que sovint ha superat la barrera de la realitat.

La mostra esdevé la primera gran exposició a Catalunya dedicada a conèixer d’una manera rigorosa i atractiva qui eren de veritat els templers, endinsant els visitants en un episodi tan apassionant de la història mundial com van ser les croades.


  Baixar
ImprimirPujar