Torre de la Manresana (Els Prats de Rei)

Què hi trobareu

 
Al segle X, el comtat d'Osona estenia els seus dominis sobre les terres de l'Anoia i la Segarra. L'avenç sobre aquestes terres quedava custodiat per una xarxa de torres de guaita, la més ben conservada de les quals és la Manresana a Prats de Rei. Al seu voltant s'aixecava un castell, del qual no...

Al segle X, el comtat d'Osona estenia els seus dominis sobre les terres de l'Anoia i la Segarra. L'avenç sobre aquestes terres quedava custodiat per una xarxa de torres de guaita, la més ben conservada de les quals és la Manresana a Prats de Rei.

Al seu voltant s'aixecava un castell, del qual només resten els basaments de les muralles, una estança i la torre, reformada al segle XII. Malgrat les muralles que l'envoltaven, la torre continuava sent l'element més reforçat del castell, ja que era el darrer refugi per als defensors quan queia la fortalesa. per això està construïda amb carreus de pedra ben tallats, units amb morter, i compta amb una única porta a mitja alçada, a la qual s'accedia a través d'una escala llevadissa.

Amb una alçada de 21 metres, permet gaudir d'una àmplia panoràmica de l'entorn. Per aquest motiu, va ser escollida com a punt d'observació per l'exèrcit austriacista durant la batalla que van mantenir a Prats de Rei contra les forces borbòniques, a finals del 1711, en el transcurs de la guerra de Successió.

Activitats

Activitats destacades
Activitats educatives

Informació per a la visita

Contacte

Paratge de la Manresana. Polígon 14
08281 Els Prats de Rei (Anoia)
monuments.acdpc@gencat.cat
Tel. 93 316 27 40 | Ext. 14402 

Tarifes

Visita gratuïta.

Horaris

NOTA: aquest horari està en vigor i anul·la qualsevol altre horari publicat amb anterioritat en aquesta o en altres pàgines web, com també en fulletons i tríptics informatius.

El monument és d'accés lliure a l'exterior. Per accedir a l'interior i a la part superior de la torre cal fer reserva prèvia.
Contacte: monuments.acdpc@gencat.cat | Tel. 93 316 27 40 - Ext. 14402 

Accessibilitat

Les instal·lacions no estan adaptades per a persones amb minusvalideses.

On dormir i menjar
Serveis

Audiovisual